Over mij

Mijn naam is Bernard van der Linden. Als kleine jongen ging ik met mijn vader mee op jacht en leerde het 'veld' waarderen en respecteren.
Ook ontstond toen de liefde voor honden en voor jachthonden in het bijzonder. Altijd speelde ik met onze jachthonden en spelenderwijs groeide er een band en leerde ik aan te geven wat ik wel en niet tolereerde van de hond.
 
Door drukke werkzaamheden kwam de jachtpassie jarenlang in de verdrukking. Door met mijn eerste  eigen hond, een Duitse staande langhaar jachthondentraining te gaan volgen, kwam al snel mijn passie voor het jagen weer naar boven en werd ik van cursist 'dummy opgooier' en mede-instructeur. Ik heb diverse jaren in de keuken van ervaren trainers als Dick de Jong en Henry Hommerson mee kunnen kijken. Nog steeds train en jaag ik met mijn huidige hond Doex een Cesky Fousek

In deze periode heb ik gemerkt dat veel cursisten geen intentie hebben om te gaan jagen maar de jachttraining volgen omdat zij een jachthond hebben.  Veel mensen kiezen bewust of onbewust voor een jachthond, maar weten toch niet altijd wat dit inhoudt. Juist op de training van deze groep leg ik me meer toe. Gebaseerd op de jachttraining maar met mijn eigen interpretatie.
 
Om voldoende aandacht te kunnen geven aan de combinaties (baas en hond) heb ik er voor gekozen om met kleine groepen te werken, van vier tot maximaal zes combinaties. 
 
Spreekt dit je aan? Wil je meer weten? Een email naar [email protected] is voldoende om in gesprek te komen!